Thursday, September 04, 2008

Kisah Bunga Api dan Putrajaya hehe =P

















































Tersebut lah kisah, arakian kisah ini berlaku di negara tidak seindah inderaputera..Kisah ini menyingkap pengalaman satu pasangan menikmati keindahan bunga api di putrajaya hehe =P

Eh aper daa mengarut hehe. Recently gua dgn mambang pegi tgk bunga api kt Putrajaya daa. kan ader pertandingan bunga api kt sane kan. Kitorang buat dua trip pegi tgk bunga api nih. Da first trip kitorang naik kapal putrajaya cruise tuh. It was raining renyai2 mlm tuh..Bot dier mmg bertutup lah, tp bile sampai jer bot tuh near PICC, diorang kasi everyone lepak kt open boat deck tuh. Bunga api tuh tau lah, at least half an hour..so mmg seronok lah duduk atas bot deck tuh. Dah ler dgn angin nyer lagi heheh...Mlm tuh kitorang tgk bunga api presented by group Spain. Layan gaks aa..Since it was a competition, mcm2 lah bentuk bunga api yg diorang tembak, ader bentuk bunga raya, bunga ros or whatnot.

2nd trip, we went on da last day of da competition. It was team Australia. Kitorang tgk near bridge kt PICC tuh. Giler ramai org. Siap ader bazaar jual2 makanan. Jalan jamm bai. Putrajaya yg xpenah ader org during night time, mlm tuh penuh giler. Team Australia pon best gaks..Tp mengikut newspaper da next day, Team Spain yg menang dat competition..nasib baik gaks dapat tgk team yg menang kan..

It was a memorable experience lah dpt tgk bunga api dgn mambang. Especially dapat naik putrajaya Cruise tuh kan. xpenah pon naik bot kt putrajaya. Selalu diorang just naik bot for sightseeing, yg nih dapat tgk bunga api pulaks tuh..So layan abis lah !!! =)

2 comments:

Johan said...

Amboi, jiwang sekarang nampak bang!.. Tgk bunga api tak tahan tu... ;)

JoE AdzriL said...

Dah ader mambang nih, baru lah bleh tgk bunga api naik kapal bai !!!...Btw bai, ader mambang pon, gua stil main guitar gaks aaa hehe =P