Monday, October 09, 2006

Small Gathering

Weekend baru2 nie, byk la lepak2 dgn member. Saturday Nite-pegi lepak dgn Aleem, Kyun..Pijin n Kyun kat Subang. Cadang ingat nak bukak puasa skali, Aleem plak sampai lambat..so lain kali la. Sangap betul malam tue, tue yg pegi lepak dgn diorang. INgat nak tido Subang, xleh la plak. Sbb on sunday, dah start "Operasi RAYA" mengemas rumah. Cuci sawang, mop lantai and whatnot. Weekend nie, sure kena membersihkan taik cicak kt atas dinding plak isk isk, next weekend..gosok n gantung langsir. Belom lagi kena pegi pasar borong Selayang tue, beli ayam, nak masak rendang..buat nasik himpit lagi, carik barang2 nak buat kuah Lontong. MAma dah start buat kuih raya. As usual, macam tahun2 lepas..sure ader kuih cornflakes, chocolate chipsmore tue, tat nenas etc. PErsedian for raya pun dah start la nie. Tahun nie, beraya kt KL. LEpas semayang raya, baru balik Rembau. Raya KL pun not bad gak. Sbb opah mmg tinggal dgn kitorang, so uncle2 sumer akan datang beraya kt Kepong gak. So meriah la rumah nie, ramai cousin2 yg datang.

On sunday, pegi berbuka puasa kt NElayan Titiwangsa bersama rakan2 uniten. Oh rakan2 nie la, yg bertanggungjawab utk memaksa gua study group mase belajar dulu hehe. NAk study group mmg kena dgn bebudak pompuan sehh. They had collections of past year papers, dgn skema jawapan skali beb !! Diorang nie yg suke, menganalisis segala past years exam, came out with cara2 nak memorize formula, notes diorang jgn cakap aa..mmg menarik, dan amat sesuai di fotokopi oleh gua hahaha..Alhamdulillah, semua org pun dah kerja. Siap ader yg kasi kad kawin lagi tue. Syud getting married dis November. N i'm expecting Farah n Ikmal getting married next year. Mastora dah bertunang dgn Omar. Dila n Anisa bercinta dgn bf masing. So sure kawin jugak nanti. TUnang Eila pun ader skali, Eila kerje SLB kat Ireland. Konpom tahun depan kawin la jugak tue hehe. Bagus la, masing2 pun dah kerja..so bleh expect la diorang akan kawin in da near future. Makan buffet kat Nelayan, so-so la..to be honest - tak sedap sangat pun. Tapi sbb dapat jumpe member2, catch up stories..itu yg penting pun gathering nie, betul x?

LAter dat night, pegi melepak dgn Zahir n Nabil. Zahir baru jer balik from Holland. Ader training 3 bulan kat sane. Seronok betul kerja Shell nie, memanjang dapat pegi overseas. Bukan kena buat kerja pun, pegi training jer. Siap lepak dgn Coy ..pegi Oslo n London lagi tue. Nabil plak baru balik from Qatar. Kena pegi audit kat sane. Sempat jumpe dgn Tajudean. One of our friend dulu..Gua dgn Zahir siap dapat souveniors from Tajudean lagi. Dapat t-shirt Asian Games. Kater tahun nie ader Asian Games kat Doha, Qatar. Tajudean is married, bini dier still belajar kt UK lagi, so sure dier raya nie, raya kat UK la. Dah ader Nabil dgn Zahir, sembang2 mmg lame aa. Balik rumah pukul 3 pagi beb. Ari nie, pegi opis..ngantuk giler hehe..

Ingat cuti raye nie, nak ajak Zahir, FBI, Kalai pegi jammin la. Lame betul xjammin nie. Tak kisah la main lagu "Yellow - Coldplay" lagi skali haha. Yg penting, jammin nie bleh jadi time nak kumpul la, enjoy2 main music. Dan seperti selalunya..sure ader sesi minum2 lepas jammin, so bleh la catch-up stories dgn kawan2...

Best la weekend nie - dapat jumpe Member2 sumer =)

3 comments:

PaulReedSmith said...

jamming... no problem. cuma kena tunggu grandparents wa balik kampung. hehehe.

JoE AdzriL said...

Tue la, ingat nak jammin on Sunday (29th October 2006)-provided semua org dah ader kt KL. Zahir balik Miri, next Wednesday tue. Let say Kalai xder on Sunday tue..kena jammin dgn band lu la hehe =P

Anonymous said...

oits.... aku keje kt uk aaa.... bkn ireland... to be exact, aberdeen, scotland, uk