Friday, October 06, 2006

Berbuka Puasa =)

Hari nie dah genap, err berapa hari kiter dah puasa eih? Next Tuesday dah Nuzul Quran so, 17 Ramadhan. 2day is friday, oh yer sudah 13 hari di bulan ramadhan hehe =P Nothin much actually. During weekdays, mmg bukak puasa kat opis jer. Weekend, baru bukak puasa kat rumah. Best woo bukak puasa on da weeekends. Bangun lambat..lepak2, then dah sampai waktu berbuka. Pasar Ramadhan is just near my house-so pegi la beli aper2 yg patut, utk dijadikan juadah berbuka. KErja time puasa nie, mmg betul 8 jam buat kerja aa. Jap2-Hari2 balik lambat, so 10hours kt office-allrite la tue kan. Ok..ok i spend almost one hour a day, check email, then forward emails kt kengkawan hehe. Lunch time, xbuat aper2 pun. Da 1st few days of puasa-mmg tido la. Berselimutkan Jacket bundle, had a short nap during lunch dat. Dah lame sket puasa nie, dah jarang tido during lunch, i prefer to read da newspaper..takpun, main game tembak2 botol tue, layan gak aa haha..

Since agak selalu berbuka puasa kt opis, err..pegi la carik tempat makan dgn opismate yg lain. Electrical Dept bukan ramai pun yg bujang pun. Ader la 3-4 org yg jarang balik berbuka dgn family, sbb diorang byk kerja, xpun wife diorang kt kampung..so technically diorang jadi bujang la..so ader la kawan nak pegi berbuka puasa. Byk gak tempat2 makan yg dah try, kat area2 Desa Pandan, KLCC ke.. contohnye: -

  • Restoran Nipah (Desa Pandan) - Sni ader nasik campur, lauk pauk..byk masakan NEgeri Sembilan..Masak Lomak Cili Api beb. Yg best ader Ayam Kampung goreng. Tue yg layan beb..
  • Burger King KLCC - tetiba gatal nak makan burger utk berbuka puasa haha. Weekdays mmg xramai org kat KLCC..so xder la nak berebut2. Nak rase minuman panas, pastue lepak aa kt luar KLCC tue. Tadi pegi tapau McD kt Ampang Park tue, naik motor-jamm la sket, still sempat la sampai kt pantry office sebelom maghrib hehe.
  • Restoran Islah (Desa Pandan) - favorite kitorang utk makan masakan Goreng2. Dekat jer dgn Bazar Ramadhan Desa Pandan tue. KEna sampai awal, sbb ramai gak org yg berbuka kt kedai nie. Org2 yg berniaga Bazar Ramadhan pun makan kt situ.
  • Restoran Thaharah (Desa Pandan) - baru jumpe restoran ni balik!! i remembered Razak brought me Berbuka puasa @dis restaurant last year. Hari tue kitorang gamble jer pegi, dgn harapan ader ker restoran tue lagi. Ader lagi rupanye. Masakan tomyam, serta goreng2 la.
  • Pelita Nasi Kandar - terasa nak makan nasi kandar. Itu jer la yg paling dekat.
  • Sup Jalan Doraisamy - tadi pegi dgn Asyrul. As usual, pekena Sup Daging dengan Roti BEnggali dier la beb..

Still ader lagi tempat2 makan yg nak pegi nie hehe. Nanti la, Ingat nak carik time, ajak opismate2 berbuka puasa kt: -

  • Restoran Insaf (Jln TAR) - woo nie kena pegi awal beb. Kalau naik keta, for sure kena parking kt SOGO, then menapak aa. ONe of best Nasi BEriani in Town !!
  • Chop n Steak (Kg. Baru) - Last year kitorang try gak pegi, mase nak berbuka - sekali tempat xder, byk org dah buat reservation. Dis year around, i already did my homework, dah ambik siap2 No. Phone kedai nie, so biler2 nak pegi-bleh buat reservation awal2. Tempat best kalau nak makan western kt KL, yg dekat dgn opis la.
  • De Chiangmai (Sg BUloh) - Tomyam dier mmg layan. KErapu tiga rase, sotong goreng tepung, air Longan ..pergh !! mmg best. Last year, kitorang meng"ULAR"kan diri dari opis. 4pm - dah hilang hehe. Sungai Buloh nie beb, mmg kena gerak awal la.

Kawan2 ader gak buat small gathering utk berbuka puasa. Join la, bleh tau aper yg diorang buat skang nie. So ader 2 sembahyang jumaat lagi, pastue Raya. Oh dah tukar siap2 duit raya, senang nak kasi kat bebudak time raya nanti =)

1 comment:

Jonh Neo said...
This comment has been removed by a blog administrator.