Sunday, November 16, 2008

My new PRE SE Custom, BOSS PEdal Board, DS-1 pedal, n Cry baby WAh Pedal !!!




















First thing first - ader pengumuman sket, for those yg tgh carik barang2 gitar yg murah, korang layari website nih http://tonezone-studio.blogspot.com/..sbb kedai nih mau bungkus dah by ujung bulan nih, so diorang nk let go barang2 kedai diorang lah...Alamat diorang kt damansara perdana, kat ritze business center tuh...

Ok back dgn barang2 baru gua...Gua pegi lah kedai tone zone studio. Mula2 mmg plan nk angkat pedals jer lah kan, sbb mmg berkenan nk ader wah pedal 1. Sekali bai dkt tonezone nih, byk pulak barang2 yg best. Zahir dah roger gua since friday lagi, ader dis PRS SE Custom yg merah flaming nih. Daripada kt sgpore hari tuh mmg gua dah berkenan dah...mase pegi tgk santana concert gua beli Fender jap strat, tp gua ader plan mase pegi kerje hr tuh kt sgpore nk angkat itu PRS SE. Sekali pegi hari tuh, sudah abes stock pulaks..so kempunan gaks aa..

Pegi kt kedai tonezone nih, ader pulaks yg gua berkenan, aper lagi zasss jer lah..Murah pulaks tuh. Then dlm mase yg same mmg nk amek Pedal wah cry baby tuh dgn Ds-1 lah. PAstuh ader offer murah gaks, Boss pedal board tuh, xpayah dok carik power supply byk2 kan..

Gua rase, cukup lah setakat ini, collection guitar gua. Gua dah ader gitar brand Gibson, Fender, Epiphone n also PRS. Although not semuanye MADE IN USA kan, tp asian made guitars nih not bad gaks aaa..Mane yg mampu jer lah kan, nak carik yg berbelas2 ribu tuh..bengkok gua dibuatnye..

Lepas2 nih, ingat nk carik pedals lagi lah. Gua rase gue perlukan satu Chorus, satu delay, n satu chromatic tuner jer lagi..pastuh gua rase dah cukup dah analog rig gua nih. POD XT live pon ader lagi,let say nk digital efx - POD XT, sangat membantu lah kan....

Oh dgr2 citer, nanti nk dapat perform kt raintree club kt desa pandan tuh, ader open day. Hopefully bleh try gua punye new rig nih..

Korang rase ok x, kalau buat PRS SE tuh as HANTARAN KAWEN??? hahahah =P

3 comments:

FBI said...

tak ok. menyusahkan orang nak menangkat dulang nko jer nanti. hehehe.

btw nanti kalau perform kat raintree club tuh bgtau. dekat jer, bleh aku ngan shiqin pi tengok.

JoE AdzriL said...

Hahaha..ala, letak dlm hardcase jer gitar tuh. So xder lah susah nk angkat pon hehe...

juri said...

haa, betul tu. bgtau bila nak buat show tu. aku pun lama dah tak tengok kawan2main gitar ni..

hantaran: kalau takut besat sangat tak muat dulang, letak pedals jer la.