Saturday, September 08, 2007

Libur2 di KOTA BANDUNG !!!!

Yep gua pegi Bandung lagi sekali hehe. This time around, pegi mengambil kartu undangan (i.e. Kad KAwin) Mr.Aleem n Ms.Kyun. Ari tue pegi buat kad kawin, so skang nie dah siap..kena pegi mengambil nyer plak aa. Trip kali nie, it just me and Aleem jer, berdua jer la. Oh yer, abah gave me money utk shopping hari raya utk abah, n adik2..As for me, gue hanya mau libur (i.e. BErcuti) sihhh hehe...
05/09/2007
Flight 7am waktu MAlaysia. 2hours flight to Jakarta. We arrived in Soekarno Hatta International around 8am WIB (Waktu Indonesia BArat). Ada Supir (i.e. Driver) yg datang menjemput, kali nie naik Suzuki APV, selesa aa. Langsung terus ke Kota Bandung, melalui Highway. Took us around 2.5hours to arrive in Kota Bandung. Bandung biasa la-dingin la, enggak seperti Jakarta yg panas. Bandung nie atas bukit..sbb tue sejuk. Check in @Hotel Trio kt Bandung, the first Hotel in Kota Bandung, since 1930 tue. Hotel tue senang aa nak carik makan sumer. So mlm, kami minggir2 dkt2 hotel jer la. Oh yer, before dat pegi ambil Kartu Undangan Pak Aleem di Toko Metro Jaya, Bandung. Kalau korang nak tau, ramai la Malaysian yg buat kad kawin kt sni.

06/09/2007
Pagi2 kami udah ke Tangkuban Perahu - Gunung Berapi yg famous kt Bandung. Ramai Teman2 yg menyuruh membeli miniatur2 alat2 musik. So kena beli la utk diorang. Selesai di Tangkuban PErahu, kami langsung ke Pasar Baru Bandung, few of my officemates ader pesan telekong la, kain ngobrot (i.e. Kain LAced). Lepas carik benda2 tue..kitorang pegi Cihampelas (i.e. JEans Street), gua shopping sket la...After lunch, kitorang gerak ke Jln Ciateul, situ byk woo jual guitar2, murah plak tue. Nak beli dah gitar akustik kt sane, skali hardcase xder la plak, dah abis..xkan nak bawak guitar akustik pakai softcase kt dalam pesawat kot. Alih2 tgk2 jer la..Abis kt Jalan Ciateul, aper lagi FACTORY OUTLETS la !!!! Berbelanja abis-abisan gue kali ini. Beli Baju raya utk abah, adik2, gue sendiri..Even my boss, suruh belikan jeans. Malam tue, puas kitorang memikirkan camne la nak masukkan brg2 nie dalam beg. Lambat tido sbb nak kemas baju2 tue, nak kasi letak dalam beg hehe.

07/09/2007
Last day @Bandung. Sebelom balik Ke Jakarta, singgah Cibaduyut..Tempat famous sbb Sepatu nya...Err Kasut la beb. So sempat la shopping2 kas
ut sket. Kt Jakarta, singgah Mangga Dua jap..pastue langsung ke Airport balik la.. Sampai kl Midnite smalam.

Cukup la berjalan utk tahun nie. Sampai 2 kali pegi ke Indonesia. Simpan duit plak aaa hahaha...Aper2 hal pun, pegi Indonesia best woo !!! Cewek2 pun HOT sehh!!! =P

















































































2 comments:

aleem said...

bos mane gamba kat kedai yang kite makan sosej merah tu...hahahahaha
taste like chiken...muhahahahaha

JoE AdzriL said...

Uish, nasib baik xambik gambar sosej omelette tue beb..karang termimpi2 plak gua dibuat nyer hahahaha !!!!