Sunday, September 10, 2006

What's on TV rite NOW??

Nothin much for the weekend pun. I went to da office on saturday. Next Week, audit sehh..so menyambung kerje Filing serta mengemaskan Meja. Tidied up my desk, letak frame gambar family hehe, sajer nak buat Poyo kat Shariman-oh he married, with one daughter, pun xnak letak gambar family kat meja haha =P

Later dat nite, lepak Subang, with K-Yun. Lepak Kg Baru kejap, with Alwi. Alwi baru jer sampai all da way from KEdah. Btw-Alwi owned a Kedai Kain in Alor Setar. He's one of our friend yg xkerja as engineer, instead dier jadi Businessman plak. Bagus la kan, aper salahnye nak jadi Saudagar Kain beb..

Sunday, went to KL with Aleem n Kyun. Went to maxis center in KLCC, at last-i managed to get my MMS settings. Before dis, tried 2download da settings via da internet, xleh la plak. Rugi tak tukar 3G sim card, free sehh..Next week, pegi tukar sim card 3G la, lepas2 nie bleh la buat video calls. Jap, nak video calls saper pun haha. Takper2, tukar sim card for free, tapi xyah la guna all those 3G capabilities-sure menambahkan bil bulanan jer. Lepak2 Sg wang, Min pun ader, baru balik shopping baju raye. Baik betul si Min tue, she even bought kain2 baju raya for all her sisters. Petang plak, kalai datang lepak Subang..so lepak2 la.

Oh yer, i want to share with u guys la, what's on TV rite now. Although i don't watch TV much, and often asked my sister cerita aper yg best dalam TV, still ambik la tau citer2 dalam TV tue. Before dis, ader AF4-Abah watched "Diari AF" hari2 sehh. Since my tempat tido kat Living Room, so tengok gak la skali haha. Ari tue, dioran aired Siti NUrhaliza's Wedding reception kt TV3-it was a grand Wedding la, but i think da memorable moment was, when HEtty Koes Endang performed. Itu jer yg best. Da Mawi and ina thingy, xtengok pun-baik tengok wedding sehh haha..So aper yg best kat TV skang nie?

ROCKSTAR "SUPERNOVA"

It's da 2nd season of this ROCKSTAR reality TV show. Da first season featured INXS, da Australian band, who tried to find their frontman. INXS lead singer died from a tragic accident beberapa tahun lepas. Gua Tak layan pun lagu2 INXS, maybe kawan2 yg belajar kat Aussie, familiar dgn lagu2 diorang kot. Dis time around, da band "SUPERNOVA" nak carik frontman diorang plak. Dianggotai oleh, Kilby Clarke (Ex Guns n Roses Guitarist), Jason Newsted (Ex Metallica BAssist) and Tommy Lee (Ex Motley CrueDrummer). Yep diorang nie mmg experience la, Come on la..saper x kenal GUns and Roses, Motley Crue and MEtallica beb??

HOsted by da GORGEOUS Brooke Burke (Yes dude, She's HOT) and Dave NAvarro (Yep, Ex HUsband Carmen Electra) as da Pengkritik Tetap, ader 14 Rockers yg berentap dalam reality Show nie. Saper yg main band, sure ader impian nakjadi ROCKSTAR beb. Takpun angan2 la hehe. Dapat tour, buat performance depan crowd yg beribu2 manusia. Dapat rase "Rock n RoLL" fame tue. So rockers2 yg berentap nie, sumer idamkan benda2 nie. Winner gets to be da frontman of SUPERNOVA, akan buat album dgn SUPERNOVA, dapat buat Tour concerts (more than 20 cities kot, kalau xsilap). Da rules are simple, every week, semua Rockers will get songs, selected by da bands, so diorang akan perform la. The bottom three will go for the elimination round (Voting via sms). Those rockers who went for elimination round, will get 2nd chance to perform in front of SUPERNOVA (Lagu yg diorang suker la). At da end of Elimination round, SUPERNOVA will decide on saper yg kena kuar. Which is good la, nak jadi frontman band nie beb, mane bleh ditentukan dgn Undian SMS-Giler aper. KAlau mamat tue suara lagu Pop, tapi nak bawak lagu Rock-album xleh jual beb. Da selected Frontman kena ader chemistry dgn Bandmates yg lain, kena satu kepala, layan music yg lebih kurang samer. Oh plus, all da rockers were given chances to show their musical talents in composing, sbb SUPERNOVA dah ader materials for their 1st album, so Rocker2 nie try la, tulis lyrics sumer. In terms of song arrangement plak, da Rockers bleh jer tukar lagu2 yg diberikan. Which is quite good la beb, sbb diorang bleh tambah riff, ending kasi best sket..atas kreativiti masing2 la.

Dis week is da concert for final FOUR. Lukas, Dilana, Magni and Toby. Kirer da Finale la. Dilana is da only Female Contestant left. Storm went out lastweek. Storm lawa aa hehe, tapi Not dat ROCK enough for SUPERNOVA la, ithink. Dilana nie ganazz sket. I saw her performance before dis, showmanship not bad afterall. Lukas-bleh jadi frontman for My Chemical Romance, dressing pun dah macam2 bebudak Emo Band kt dlm MTV tue hehe. Suara kurang la-itu aper yg gua rase la. Toby, da guy from Down UNder, handsome-suara pun ok gak. Female audience mmg suker la kat mamat nie. Toby is more like Adam Levine of MAroon 5 la. Da last one is Magni. Da Iceland guy (Yep-kat tempat sejuk tue) is talented la. Plus mamat nie, ader ciri2rockstar sehh, Rambut botak, look mysterious-xbyk cakap, buat hal sendiri jer, suara garau-serak2 basah sket, showmanship best. So who will be da frontman of SUPERNOVA? Aper2 pun da decision is on da hands of SUPERNOVA. Ikut diorang la nak pilih saper beb. SHow nie best, sbbdapat tengok rocker2 buat performance. Lagu rock lame2 nie beb, PInk Floyd, Radiohead, Bob Dylan, Jethro Tull. Pastue yg sakit hati, biler semua rocker2 tue dapat sorang satu Guitar GIBSON. Pergh !!! Ader yg dapat Gibson SG, ader yg dapat Les Paul Standard. Mahal guitar2 tue beb. Les Paul standard, kat KL dah RM10k beb. Saper la nak kasi gua guitar Les Paul Standard tue isk isk =(

Apart from Rockstar SUPERNOVA, aper lagi citer best dalam tv eih? Gol dan Gincu The Series dah habis, dah xleh tengok da HOT FAzura lagi isk isk.Sedih woo haha =P Ader citer drama "Realiti" tue macam bosan jer, although ader Melissa Maureen yg berlakon. Oh reality show "One in a Million" pun not bad gak. Judges giler direct to the point. Sure Dayang yg dapat RM1juta tue kot. Or maybe Suki...Faizal dgn Alif macam xleh blah jer.

Dis weekend, nak hantar Po'nik kat KLIA. Plan nak pegi Genting on SUnday,berjalan2. Nak naik cable car, Lame betul tak pegi Genting. Ader 2 minggu jer lagi, Pastu Puasa. Cepat betul mase berlalu kan? =)
p/s: Pics were all taken from my personal camera phone, rockstar.msn.com and lipstickandgoalpost.blogspot.com

1 comment:

Liz said...

i'm looking forward to dilana's first album. I absolutely love her voice